Sziasztok, Reni vagyok 22 éves és epilepsziás. Szeretném, ha megismernétek, hogyan segített rajtam a kannabisz. Szögezzük le, hogy nem vagyok függő, és nem használok semmi más drognak minősülő anyagot! Emiatt is tartom fontosnak, hogy itt, Magyarországon is nézzük meg más szempontból is a kannabisz hatásait.

a kép csak illusztráció


Mint említettem epilepsziás vagyok és időnként rám tör a roham. Olyankor elkap egy rettentően ijesztő érzés és elvesztem az eszméletem. Ezután jön az epilepsziás görcs, ami sokak számára ijesztő, de elhihetitek átélni sokkal rémisztőbb. A roham után elég zavartan ébredek és hatalmába kerít a halálfélelem és zaklatottság. Izomfájdalom jelentkezik és van, hogy a szám vagy a nyelvem is elharapom. 2 éve mikor édesanyám elhunyt a rohamaim sűrűbben jelentkeztek. Nagyon nehezen viseltem a roham után jelentkező tüneteket, szinte megbénított. Nem mertem sehova menni és mindig rettentő rossz hangulatom volt. Mint minden fiatal én is az interneten kerestem megoldást mert hiába kaptam hangulat javító szereket az orvostól, nem hatott. Tinédzser koromban már kaptam gyógyszereket, de akkor sem segített. Egy kedves ismerősöm marihuána fogyasztó és ő ajánlotta, hogy próbáljam ki. Persze eleinte én is mint sokan mások negatív előítélettel néztem az egészre. Gondoltam annyit tehetek, hogy kipróbálom. Az első alakalom elég viccesre sikeredett és nem éreztem úgy, hogy bármi negatív hatása lenne rám. Ettől függetlenül nem csináltam mindennap, de a táskámban tartottam belőle. Ezután eljött a nap amikor itthon ért egy roham. Észhez terve a szokásos sokk, sírás és gyötrelmes érzésektől szenvedtem. Eszembe jutott, hogy mi van a táskámban és gondoltam kipróbálom. A cigi után szinte rögtön megnyugodtam. Az izomfájdalmam is enyhébben jelentkezett mert el tudtam engedni magam. Rögtön elkapott a jó kedv és szinte sírtam örömömben. Kevesen tudják milyen rossz érzésektől szabadít meg a kannabisz. Ezek után eldöntöttem, hogy fogyasztó leszek. Naponta elszívtam egy cigit, amit a megfelelő időben, délutáni órákban tettem mikor senkit nem zavart. Újra elkezdtem eljárni otthonról és arra lettem figyelmes, hogy fél éve tünetmentes vagyok. Félre ne értsétek nem azt állítom, hogy a kannabisz gyógyított meg de nagyon nagy mértékben hozzájárult. Általa megtudtam nyugodni, nem voltam stresszes és újra éreztem az élet ízét. Ezerszer jobb volt, mint bármelyik antidepresszáns vagy nyugtató. De az idő múlt és észrevettem pár negatív tapasztalatot is.

A legnagyobb probléma, hogy sajnos Magyarországon csak illegálisan lehet beszerezni, ezáltal olyan kannabisz származékok vannak az illegális piacon, amiket ellenőrizetlen körülmények között termesztenek, hoznak az országba. Minőségük ezáltal nem kiszámítható és sokszor annyira más fajta hatást kelt az emberben, ami számomra már nem mondható jónak. Emiatt kénytelen voltam lemondani erről a csodálatos, természetes gyógymódról. Szeretném, ha Magyarország lakossága kicsit felnyitná a szemét és figyelembe venné mennyi területen felhasználható és hasznos ez a növény. Ahhoz, hogy normális minőségű és ellenőrzött kannabisz segítse az erre szoruló embereket, elengedhetetlen a legalizálás.

#legalizálj