Ahogyan az USÁ-ban is az EU területén sem egységesek a kannabiszt érintő szabályozások. Németországban, országon belül sem egyformák a használatra és a tartásra vonatkozó szabályok. Ezt szeretné megoldani a jelenlegi német kormány kábítószerügyi-tanácsadója Daniela Ludwig.

Daniela Ludwig CSU

Daniela Ludwig, a CSU politikusa egységesíteni akarja a kannabisz tartására vonatkozó szabályokat. A főváros jelenleg kábítószer-használókat vonz.

Daniela Ludwig (CSU) a szövetségi kormány drog biztosa országos szintű egységes szabályt javasolt a kannabisz tartására. Nehezen szabályozhatónak tartja, hogy Németországban eltérő szabályok vonatkozzanak a megengedett mennyiségű kannabisz tartásra – mondta Ludwig a Funke médiacsoport újságírójának.

Míg hat gramm megengedett Hamburgban, a berlini kannabisz használók akár 15 gramm birtokában is lehetnek. Ez vonzza az embereket a fővárosba, „akik célzottan akarnak drogokat használni” – mondta Ludwig. A kannabisz turizmus minden bizonnyal nem az a turizmus, amelyet „elképzeltek Berlinben”.

forrás: Deutscher Hanfverband
A kannabisz tartása Nemétországban gramm/régió-megyénként

Ludwig nemrégiben meglátogatta a főváros egyik nagy kábítószer-átrakodó központját, a Görlitzer parkot. A CSU politikusa három hónapig a szövetségi kormány kábítószer-tanácsadója.

forrás: zeit.de