Bejegyzett civil egyesületté fejlődött a Legalizálj!-kampány. A pártpolitikai nézetkülönbségeken felülemelkedve a kampány mögött létrejövő országos aktivistahálózat egyesületi formában folytatja a küzdelmet.

Tudjuk, hogy jelenleg -teljesen érthető módon- mindent felülír a Koronavírus helyzet alakulása, de bízunk abban, hogy rövid időn belül az élet hazánkban is vissza fog állni a „normális” kerékvágásba. Amikor ez megtörténik, mi készen fogunk állni a folytatásra.

Legalizálj Egyesület néven a továbbiakban is a kannabisz teljes körű magyarországi legalizációjáért fogunk dolgozni. Minden más részterületnél sürgetőbb problémát jelent az orvosi kannabisz illegalitása, és felháborítónak tartjuk, hogy a magyar beteg embereknek, orvosaiknak és hozzátartozóiknak még mindig számtalan akadály gátolja a kannabisz sokrétű orvosi felhasználását. Ezen akadályok felszámolása nem tűr halasztást. Ugyanakkor ezen felül számunkra az is egyértelmű, hogy egy felelős állam nem tarthatná illegalitásban a kannabiszt és származékait. Meggyőződésünk, hogy a felnőtt magyar állampolgárok képesek lennének felelős döntést hozni a kannabisz fogyasztását illetően, és azt is pontosan tudjuk, hogy szemben számtalan jelenleg is legálisan árusított szerrel, ennek a gyógynövénynek a potenciális veszélyei teljes mértékben minimalizálhatóak lennének egy átgondolt szabályozással.

Egyesületként mindenkit szeretettel várunk, aki tenni szeretne a kannabisz hazai szabályozásának reformjaiért. Természetesen taggyűlésre, tematikus rendezvényekre kizárólag a vírus eltűnése után fog sor kerülni. Mivel sokan voltak már eddig is, akik ugyan egyetértettek törekvéseinkkel, de nem állt módjukban aktív segítséget nyújtani, számukra az új egyesületi forma még inkább megkönnyíti a hatékony és egyszerű támogatás lehetőségét. Minden felajánlott támogatási összeget a legalizáció ügyébe fogjuk befektetni, egyesületünk működésének nem célja bármilyen profit termelése.

A Koronavírus miatt várhatóan egyre több időt fog a következő hetekben mindenki otthonában tölteni. (remélhetőleg csak elővigyázatosságból) Ez kiváló lehetőség, hogy minden érdeklődő átböngészhesse a legalizalj.hu weboldalunkat, valamint a Legalizálj Egyesület nevű Facebook oldalunkat, majd igényeinek és lehetőségeinek megfelelő formában becsatlakozhasson a közös küzdelembe. Mire a vírus eltűnik majd a magyar társadalom mindennapjaiból, vissza fogunk térni a rideg valóságba, az értelmetlen, elavult szabályok világába, ahol továbbra is azonnali változtatásokra lesz szükség.

A kannabisz hazai legalizációja új sebességre kapcsol, a Legalizálj Egyesület a közeljövőben történelmi változtatásokat fog kivívni a magyar polgárok érdekében. Tegyünk róla közösen, hogy a Koronavírus után a legalizáció vegye át a főszerepet a közbeszédben és otthon a vacsoraasztalnál is!

Fontosabb oldalaink