A magyar betegeknek is legyen joga az orvosi kannabiszhoz

A magyar betegeknek is joga van a gyógyuláshoz és a leghatékonyabb tünetkezeléshez. Az orvostudomány innovációi nem szorulhatnak hazánk határain túlra!

A kannabisz hatóanyagainak orvosi felhasználása már nem fikció, hanem maga a nemzetközi valóság. Eközben Magyarországon egy egykori onkológus professzor – mint a felelős minisztérium vezetője – nemzetközi drogegyezményekre hivatkozva söpri le az asztaláról az orvosi kannabisz ügyét. Szégyen.

A WHO ajánlása alapján megfogalmazott EU-álláspont, miszerint a tagállamoknak el kellene gördíteni minden jogi akadályt a kannabisz orvosi alkalmazhatósága elől, egyértelmű orvostudományi eredményekre épül, és logikus ellenérv vele szemben nem létezik. A magyar kormánynál eddig ez az ajánlás mégis úgy tűnik, süket fülekre talált, ezért a Legalizálj Egyesület a társadalmi nyomásgyakorlás eszközeként most elindítja ezt a petíciót annak érdekében, hogy az érdemi reformok mielőbb megvalósulhassanak.

Reprezentatív kutatásokból tudjuk, hogy a magyar társadalom majdnem kétharmada (teljes népesség 62%-a) akár azonnal engedélyezné a kannabisz összes hatóanyagának orvosi felhasználását, így érthetetlen, hogy a jogalkotókat mi tartja vissza az akadályok elgördítésétől.

Úgy gondoljuk, ha kellően sokan támogatjuk ezt a nagyon fontos ügyet – mely betegek és hozzátartozóik életét könnyíthetné meg – bármely magyar parlamentet jobb belátásra fogunk tudni bírni. Ez kizárólag együtt sikerülhet. Minden egyes aláírásra szükség lesz a változáshoz!

A kannabisz orvosi felhasználása téged nem érint, ha sem te, sem szeretteid nem érintettek az alábbi betegségek valamelyikében:

Anorexia, Diabétesz, Crohn-betegség, ADHD, Bipoláris zavar, Poszttraumatikus Stressz Szindróma, Depresszió, Tourette szindróma, Epilepszia, Szklerózis Multiplex, Alzheimer-kór, Parkinson-kór, Csontritkulás, Asztma, Stressz, Zöldhályog, HIV, AIDS, Rák, Izomsorvadás, Migrén, Fibromialgia, Gerincsérülés, Álmatlanság.

A kannabisz orvosi felhasználása téged nem érint, ha sem te, sem szeretteid nem érintettek az alábbi tünetek valamelyikében: fájdalom, gyulladás, ízületi gyulladás, hányinger, szorongás, kényszerbetegség, görcsösség, kimerültség, étvágytalanság, fejfájás.

Téged mégis érint?

Akkor írd alá a petíciót, és legalizálj te is velünk!

https://szabad.ahang.hu/petitions/a-magyar-betegeknek-is-legyen-joga-az-orvosi-kannabiszhoz

Legalizálj Egyesület