Megalakult a Legalizálj Egyesület!

2017. közepén azért kezdtünk bele a Legalizálj! – kampányba, mert meggyőződésünk volt, hogy mielőbbi változtatásokra lenne szükség a magyar szabályozásban. Komoly változások azóta sem történtek, így most mi is új sebességre kapcsolunk.

Szabadságjogok értelmezéséből fakadóan sosem volt számunkra kérdés, hogy a kannabisz szabályozott, legális piaca lehet az egyetlen érdemi megoldás, mely valóban minimalizálni tudja ennek a sokoldalú gyógynövénynek a potenciális veszélyeit.

Azt egészen felháborítónak tartjuk, hogy Magyarországon mind a mai napig küzdeni kell a kannabisz orvosi felhasználásáért is. Ez az állapot szembemegy a modern orvostudomány legfrissebb kutatási eredményeivel, az Európai Unió idevonatkozó állásfoglalásával, és lényegében egy egyre világosabbá váló globális trenddel is. Meggyőződésünk, hogy a magyar betegeknek is joga van szabadon hozzáférni az orvoslás innovációihoz, akár a gyógyulás, akár csak a közérzet-javulás érdekében.

De mi továbbra sem állunk meg itt.

Eltökéltek vagyunk a kannabisz teljes körű legalizációja mellett, de természetesen a változtatásokat lépésről lépésre is elfogadhatónak tartjuk, így a jelenlegi helyzetben még egy dekriminalizációs változtatást is fontos lépcsőfoknak tekintenénk, melyért szintén érdemes küzdeni. Tudjuk, hogy hazánkban jelenleg is számtalan sokkal veszélyesebb szer fogyasztása a felnőttkori, felelős döntés részét képezi. Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy mialatt bárki főzhet otthon veszélyes idegmérget, egy -emellett eltörpülő kockázatokat magában hordozó- növényt hatósági üldöztetés alatt tartunk.

Céljaink eléréséhez elengedhetetlen a megfelelő társadalmi nyomás kifejtése, ezért bíróság által bejegyzett civil szervezetté alakultunk. Óriási lépés ez számunkra, és a kannabisz hazai legalizációja számára is.

Innentől rendezettebb körülmények között fogjuk tudni gyűjteni és felhasználni az ügyre szánt adományokat, illetve az eddig létrejött országos mozgalmunk aktivitását is reményeink szerint egy új szintre tudjuk majd emelni.

Törekszünk a minél konstruktívabb kapcsolat kialakítására minden a kannabisz ügyéért küzdő hazai szervezettel, szakértővel és aktivistával is. Célunk, hogy a jelenleg még sok irányba párhuzamosan kifejtett aktvitást egy irányba tereljük a végcéljaink elérése érdekében.

Ehhez a munkához számítunk rád is!

De nem csak rád, hanem minden olyan barátodra, haverodra, rokonodra is, akiknek szintén fontos ez az ügy.

Számítunk rád, csak közösen sikerülhet.

Legalizálj!

Legalizálj Egyesület Elnöksége