Morgan Freeman

Kevesen hinnék, de már az olyan nagy és híres mainstream sztárok is beleállnak a kannabisz legalizációjának ügyébe, mint Morgan Freeman.

A mindig bölcs és mindenki kedvenc legendája elmondta, hogy szerinte az egész világon legalizálni kellene a kannabiszt, mivel rengeteg a gyógyhatása.

Morgan Freeman a Daily Beastnek árulta el, hogy rendszeresen használja a marihuánát.

Bármilyen formájában fogyasztom. Megeszem, megiszom, füstölöm vagy elszívom.

A 77 éves színész egy autóbaleset óta folyamatosan fájlalja a karját és elmondása szerint csak a marihuána enyhíti kínjait.

Freeman szerint annál nagyobb érv nem kell a szer mellett, hogy a gyermekek esetében az epilepsziás nagy rohamokat is csökkenti. Úgy véli, itt az ideje, hogy az egész világon legalizálják.

Sőt, egy másik interjúban még azt is elárulta, hogy személy szerint ő maga is onnan nyeri azt a végtelen energiát, ami ennyi idősen van neki.

Mint ismert, ma is az egyik legfoglalkoztatottabb színész, rengeteg filmben van benne, és még dokumentum filmsorozatokat is forgat.

Rengetegen elfelejtik, hogy a kannabisz már régen, a 70-es évektől kezdve is hazugságokkal elhintve vált “üldözött” gyógymóddá.

Képzeljük csak el, ha már akkor áttértek volna az emberek a szinte fillérekből megtermeszthető gyógyszerre, mely rengeteg betegség, így az epilepszia, a stressz, az asztma vagy a rák ellenszerévé válhatott volna rövid időn belül.

Talán ma teljesen más világot élnénk…

A nagy kérdés már csak az, hogy a kannabisz lassú legalizációja, mely ténylegesen elindult, pontosan hol fog megállni, kiteljesedni.

Jelenleg már lassan több országban törvényes fogyasztani orvosi célra, mint ahol nem, de még messze a bolygó teljes “kizöldülése”.

forrás: hungarianstoners