Egy amerikai felmérés szerint, a kannabisz felnőttkori használatát legalizáló államokban élő emberek széles köre úgy véli, hogy a törvénykezés sikeres volt.

A nyolc államból származó megkérdezettek többsége szerint a kannabisz programok jól működnek. És Maine-ben, ahol már 2016-ban legalizáltak, de még mindig nincs ilyen jellegű kereskedelmi létesítmény, 3 emberből kettő továbbra is azt állítja, hogy a törvénykezés inkább vezetett sikerre, mint vallott kudarcot.

A YouGov több mint 32 000 embernek tette fel a következő kérdést: „Szerinted azokban az államokban, amelyek úgy döntöttek, hogy engedélyezik a rekreációs kannabisz használatát, a jogszabályok sikeresek vagy inkább kudarcot vallottak?”

Öt lehetőség közül választhattak: „Teljes siker; inkább siker, mint kudarc; inkább kudarc, mint siker; teljes kudarc; nem tudom.”

A legalizáló államokban adott válaszok (siker a kudarchoz képest) százalékos aránya az alábbiak szerint oszlik meg :

Colorado (71-17 százalék)

Oregon (69-20 százalék)

Massachusetts (67-15 százalék)

Washington (65-18 százalék)

Nevada (64-17 százalék)

Kalifornia (59-20 százalék)

Illinois (59-17 százalék)

Michigan (56-20 százalék)

Maine (47-20 százalék)

Coloradóban, ami az egyik legelső legalizáló állam volt, ahol már 2012-ben legalizáltak, a válaszadók körülbelül egynegyede (26%) mondta, hogy a lépés ‘teljes siker’- ként könyvelhető, míg 45 százalékuk szerint ‘inkább siker, mint kudarc’ volt.

A felmérést április 17-e és 20-a között végezték. A felmérést végző cég kijelentette, hogy Alaszka és Vermont államoktól, ahol szintén elfogadták a legalizálási törvényeket, nem kaptak használható méretű mintát, ezért nem szerepelnek az új elemzésben.

A YouGov az elmúlt hetekben számos kannabisz-felmérést végzett. A múlt hónapban például úgy találta, hogy az amerikaiak többsége általában véve úgy érzi, hogy a legalizálás sikeres volt. A legtöbb amerikai úgy véli, hogy a orvosi kannabisz elosztóhelyeket a szükséges szolgáltatások részeként továbbra is nyitva kell hagyni a koronavírus-járvány idején – állítja a cég által márciusban közzétett közvéleménykutatás.

forrás: https://kenderter.eu/hireink/azokban-az-allamokban-ahol-legalizaltak-a-rekreacios-kannabisz-fogyasztasat-az-emberek-tobbsege-ezt-sikerkent-konyveli/